photo
Bio Mąka Orkiszowa typ 630 500 g
Producent: HELPA
Bio Mąka Orkiszowa 630 powstaje z pradawnej odmiany pszenicy – orkiszu. Orkisz w przeciwieństwie do pszenicy zwyczajnej zawiera więcej białka, kwasów tłuszczowych nienasyconych, składników mineralnych i witamin. Mąka charakteryzuje się jasną barwą i łagodnym smakiem. Idealnie sprawdzi się do pieczenia ciast i ciasteczek, naleśników, placuszków, gofrów, czy jako składnik domowych chlebów i bułek. Dzięki niej wypieki będą pyszne i bardziej wartościowe. Co wyróżnia Bio Mąkę Orkiszową typ 630? Typ mąki: W porównaniu do tradycyjnej oczyszczonej mąki, typ 630 ma więcej składników odżywczych. Rodzaj zboża: To prosty sposób na urozmaicenie jadłospisu o orkisz.  Wszechstronne zastosowanie: Możesz dodać ją do ciast i ciasteczek, naleśników, gofrów, placuszków, a także domowych chlebów czy bułeczek. Wygodne opakowanie: Bio Mąka Orkiszowa zapakowana jest w praktyczne opakowanie zamykane na strunę, co sprawia, że jest łatwa w przechowywaniu i korzystaniu. Spróbuj Bio Mąkę Orkiszową typ 630. To łatwy sposób na urozmaicenie domowych wypieków. Bio Mąka Orkiszowa typ 630 Składniki: mąka z pszenicy orkisz typ 630 ekologiczna 100% Składniki alergenne w składzie: zboża zawierające gluten Składniki alergenne (możliwa obecność): inne zboża zawierające gluten Kraj pochodzenia: mąka z pszenicy orkisz - Polska Masa netto: 500 g Wartość odżywcza 100 g suchego produktu: Wartość energetyczna 1524 kJ/ 360 kcal Tłuszcz 1,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g Węglowodany 72 g w tym cukry 0,5 g Błonnik 7,2 g Białko  12 g Sól 0,01 g                
Sklep: helpa.pl
Cena: 14.99 PLN
Przejdź do sklepu