photo
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą 200 g
Producent: HELPA
 Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą Czary Mamy Kaszka z dodatkiem ciecierzycy to świetne źródło białka. Może stać się bazą do pełnowartościowego, wegańskiego posiłku. Ugotowana kaszka ma konsystencję delikatnego puddingu i może być podana zarówno na słodko, jak i na słono. Strączki warto wprowadzać do diety już od najmłodszych lat, gdyż są nie tylko dobrym roślinnym źródłem białka, ale również wielu cennych składników mineralnych. Smak ciecierzycy jest delikatnie wyczuwalny, główną nutą są dobrze znane smaki zbożowe.  Kaszki ze strączkami to wyjątkowa nowość na rynku. Tego jeszcze nie było! To kaszki pełne nowych mocy! Dobrze znane ekologiczne kaszki do gotowania z dodatkiem soczewicy i ciecierzycy to bogate w białko produkty, które mogą stać się bazą do pełnowartościowego, wegańskiego posiłku. Nasiona roślin strączkowych to bogactwo białka, błonnika i składników mineralnych. Warto zadbać o to, by były elementem urozmaiconej diety już od najmłodszych lat. Nowe kaszki mogą ułatwić zapoznanie się ze strączkami małym smakoszom. Połączenie kaszek ze strączkami to wygoda dla rodzica i znana, przyjemna konsystencja dla dziecka. Oprócz tego, można z pomocą kaszek ze strączkami stworzyć wiele ciekawych dań. Nadadzą się świetnie jako baza naleśników, gofrów czy placków.    Kaszka nie jest produktem specjalnego przeznaczenia żywieniowego.   Kaszki ze strączkami: BIO KASZKA ORKISZOWA Z CIECIERZYCĄ BIO KASZKA OWSIANO-ORKISZOWO-GRYCZANA Z SOCZEWICĄ Ciecierzyca   Ciecierzyca to roślinne źródło białka. Ale te niezwykłe kuleczki mają wiele innych mocy! Są również źródłem węglowodanów złożonych i sporych ilości błonnika. Zwiększają sytość posiłku, dzięki nim będziemy dłużej najedzeni. Ciecierzyca to również skarbnica: wapnia, żelaza, potasu i folianów. Nie musicie się jej bać, ma neutralny kolor i smak. Orkisz  Orkisz to dawny gatunek pszenicy, znany już w starożytności. Rzymianie uznawali go za pokarm dający siłę, dlatego spożywali go gladiatorzy i uczestnicy igrzysk. Obecnie panuje moda na orkisz, jego produkty cieszą się dużą popularnością i przypisywane są im liczne właściwości lecznicze. Uprawiany jest jednak na małą skalę, głównie w gospodarstwach ekologicznych. Zawiera więcej białka, kwasów tłuszczowych nienasyconych, witamin oraz składników mineralnych niż pszenica zwyczajna. Jest przy tym lekkostrawny i łatwo przyswajalny. Gluten orkiszowy jest także lepiej niż pszenny tolerowany przez nasz organizm. Do naszych kaszek używamy wyłącznie najczystszych odmian orkiszu: Schwabenkorn, Frankenkorn i Oberkulmer Rotkorn.    Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą Składniki: kaszka z pszenicy orkisz pełnoziarnista ekologiczna 80 %, mąka z ciecierzycy ekologicznej 20 %. Składniki alergenne (możliwa obecność): inne zboża zawierające gluten. Kraj pochodzenia: ekologiczna kaszka orkiszowa - Polska/Węgry (w zależności od numeru partii); ekologiczna mąka z ciecierzycy - Turcja. Masa netto: 200 g Wartość odżywcza na 100 g suchego produktu: Wartość energetyczna 1495 kJ/355 kcal Tłuszcz 7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g Węglowodany 51 g w tym cukry 1,5 g Błonnik 10 g Białko 15 g Sól 0,01 g                     Może zawierać: pszenicę (samopszę, płaskurkę), jęczmień, owies, żyto.
Sklep: helpa.pl
Cena: 21.99 PLN
Przejdź do sklepu