photo
Bio Ciecierzyca 350 g
Producent: HELPA
Bio Ciecierzyca HELPA to pyszna i wartościowa roślina strączkowa pochodząca z ekologicznych upraw. Idealnie sprawdzi się jako baza do past kanapkowych, składnik zup, dań jednogarnkowych, sałatek, a także jako zdrowa i chrupiąca przekąska. Co wyróżnia Bio Ciecierzycę? Wszechstronność zastosowania: Idealna do przygotowania past kanapkowych, zup, dań jednogarnkowych, sałatek czy jako chrupiąca przekąska. Może także stanowić składnik farszów czy dodatek do dań wegetariańskich i wegańskich. Możliwości jest naprawdę wiele! Najwyższa jakość: Ekologiczna jakość potwierdzona certyfikatem euroliścia. Wartości odżywcze: Ciecierzyca to źródło białka roślinnego, błonnika, witamin z grupy B, żelaza, magnezu i potasu. Włącz Bio Ciecierzycę do rodzinnego jadłospisu i ciesz się smakiem i wartościami tego superstrączka! Bio Ciecierzyca Składniki: ciecierzyca ekologiczna 100 % Składniki alergenne (możliwa obecność): zboża zawierające gluten. Kraj pochodzenia: ciecierzyca ekologiczna 100 % - Turcja Masa netto: 350 g Wartość odżywcza na 100 g: Wartość energetyczna 1412 kJ/ 336 kcal Tłuszcz 6,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g Węglowodany 43 g w tym cukry 11 g Błonnik 17 g Białko  19 g Sól 0,06 g Sposób przygotowania: Szklankę ciecierzycy zalej zimną wodą i pozostaw na noc do namoczenia. Następnego dnia wypłucz ją w zimnej wodzie. Gotuj ciecierzycę w świeżej wodzie przez około 60 minut, aż będzie miękka. Po ugotowaniu odcedź ją. Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed światłem.  
Sklep: helpa.pl
Cena: 10.99 PLN
Przejdź do sklepu