Bio Komosa Biała 300 g
Producent: HELPA
Odkryj Bio Komosę Ryżową białą od HELPA. Pochodzi z Ameryki Południowej, przez co nazywana jest “Złotem Inków”. Jest naturalnym źródłem białka roślinnego i błonnika pokarmowego. To doskonała alternatywa dla ryżu, kasz oraz makaronów. Pasuje do sałatek, dań obiadowych, deserów, nadając im niepowtarzalnego smaku. Zapakowana jest w wygodne opakowanie ze struną. Co wyróżnia Bio Komosę Ryżową od HELPA? Ekologiczna jakość: komosa ryżowa od HELPA jest najwyższej ekologicznej jakości poświadczonej certyfikatem euroliścia. Wszechstronne zastosowanie: Możesz dodać ją do dań obiadowych, sałatek czy deserów. Wygodne opakowanie: Bio Komosa Ryżowa zapakowana jest w praktyczne opakowanie zamykane na strunę, co sprawia, że jest łatwa w przechowywaniu i korzystaniu. Spróbuj Komosy Ryżowej, która może być ciekawą alternatywą dla dobrze znanych dodatków obiadowych, takich jak kasza czy ryż. Różnorodność w kuchni jest fajna! Bio Komosa Ryżowa Składniki: komosa ryżowa biała ekologiczna 100 %. Składniki alergenne (możliwa obecność): zboża zawierające gluten. Kraj pochodzenia: Peru/Boliwia - w zależności od numeru partii) Masa netto: 300 g Wartość odżywcza na 100 g: Wartość energetyczna 1556 kJ/ 369 kcal Tłuszcz 6,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g Węglowodany 60 g w tym cukry 6,8 g Błonnik 7,2 g Białko 14 g Sól 0,09 g Sposób przygotowania: Przepłucz komosę pod bieżącą wodą (usuwa to naturalną gorycz). Wsyp komosę do wrzącej wody w proporcji 1:2 (jedna część komosy na dwie części wody). Gotuj na małym ogniu przez około 12-15 minut, aż wchłonie wodę i zmięknie.
Sklep: helpa.pl
Cena:
12.99
PLN
Przejdź do sklepu